Proizvodi

Šta je B-fresh?

B-fresh je emulzija na bazi biopolimera sa aktivnim komponentama koje štite sveže namirnice od kvarenja i truljenja.
Koristi se za produžetak roka trajanja svežeg voća i povrća.

Proizvodi se u formi spreja za nanošenje na ambalažu i u formi isparivača.

B-fresh proizvodi su zasnovani na biopolimernoj emulziji koja sadrži aktivne komponente koje produžavaju rok trajanja svežih namirnica. Sadržaj emulzije se može prilagoditi potrebama kupaca da bi se pojačalo dejstvo na određene uzroke truljenja.

Prema testovima izvedenim u sertifikovanoj laboratoriji, B-fresh produžava rok trajanja svežeg voća i povrća do 100%. Ispitivanja su vršena na organskim namirnicama, bobicama i salatama, upakovanim u kartonske i plastične kutije presvučene B-fresh preparatom. Testovi su dokazali visoku efikasnost B-fresh-a u zaštiti sveže hrane od truljenja i kvarenja.

Rok trajanja maline upakovane u kutije prskane B-Fresh-om bio je 8 dana u poređenju sa 4 dana za kontrolne uzorke. Rok trajanja zelene salate upakovane u kutije prskane B-Fresh-om bio je 8 dana u poređenju sa 5 dana za kontrolne uzorke.

Emulzija se lako može raspršiti na bilo koji materijal za pakovanje, kao što su papir, karton, plastika, drvo itd. Tako se formira bezbojni, u vodi teško rastvorljiv premaz koji sprečava brzo truljenje i kvarenje sveže hrane.

Naši proizvodi su napravljeni od biorazgradivih netoksičnih komponenata koje su sve na GRAS listi i bezbedne su za ljude i životnu sredinu.

Aktivne komponente koje pokazuju visoku antioksidativnu aktivnost, čak i pri niskim koncentracijama, inkapsulirane su u biopolimernu matricu.

Zahvaljujući niskom proizvodnom trošku i prilagodljivosti tehnologije emulzija B-fresh se može koristiti kao sprej ili kao impregnacija u već postojećim materijalima za pakovanje.